We wisten al wel langer dat ik nog enkele dagen vrij zou hebben rond de jaarwisseling maar hadden geen concrete plannen. Tot we op Facebook lazen, van vrienden van Michel Viskens, dat die daar ergens in het binnenland van Spanje, een leuke vakantieplek gevonden hadden. Onze enige criteria waren: ergens in Spanje, ergens in het binnenland.

Michel kende wel enkele plekken en stuurde ons de internetlinks. Het was ‘last minute’ maar we konden terecht op de Finca el Rabilargo. Leuk!

Natuurlijk hadden we wel eens gehoord van ‘Extremadura’ en de vele foto’s gezien die Michel gepost had op Facebook. Maar is het ook een goede plek voor wandelaars? Dat gaat om meer dan fauna en flora. Het is een soort totaalbeleving van de omgeving. Dat zoeken wij graag. Ogen en hart wijdopen, en dan stap voor stap de wereld in, ergens op deze planeet. De Finca el Rabilargo bood duidelijk de omgeving die wij zochten: geen steden, geen drukte. Direct, vanuit de voordeur, de natuur in!

schaapjes

Met de info op de website kreeg Beja al gauw Wikiloc onder de knie en met de tips van van Lia en Corné, de eigenaars van de Finca, konden we overal naartoe. We hadden blijkbaar wel net de natste periode in maanden getroffen maar dat heeft ons nooit tegengehouden. Jas, hoed, regenjasje en…. op stap! En we genoten ervan! Alsof de streek er voor ons was 🙂 Een enkele boer, schapen hier en daar, enkele paarden, koeien, die typische zwarte varkens en natuurlijk, veel vogels.

We liepen zoveel paadjes dat het onbegonnen werk wordt daar een specifiek relaas van te geven.

We maakten twee uitstapjes met mijn neef Michel en Jenny, zijn vrouw, die echte natuurvrienden en vogelkenners zijn. Eerst naar Barruecos en nadien naar Montfrague. Zoveel schoons, zoveel prachtige vogels. En dan hebben wij maar een minuscuul fragmentje gezien van Extremadura.

Barruecos

Ja, het was een vakantieplek om opnieuw naartoe te trekken. Misschien in het voorjaar. Dan springen we ook eens in het zwembad natuurlijk 🙂

Beja Pingnet en Jef Stevens
Schoten (België)