Wandeling Los Berrocales

Een mooie rondwandeling ten zuiden van het historische stadje Trujillo met net over de helft de mogelijkheid om wat te drinken of een hapje te eten in een authentieke bar/restaurant.

De route voert u grotendeels door het schitterende landschap met grote, soms enorme granieten keien (berrocales) rondom Trujillo. Onderweg komt u langs enkele ruïnes, u loopt tussen granieten muurtjes door, u ziet idyllische plekjes, weilanden, u loopt een klein stukje langs de rivier de Magasca, een mooi oud Romeins bruggetje, enzovoort.

Het is heerlijk om halverwege de mogelijkheid te hebben om even wat te nuttigen, om daarna aan de tweede helft van de wandeling te beginnen. Na een regenperiode kan je hier natte voeten halen, dus goede wandelschoenen zijn vereist of gewoon een paar afvalzakken in je rugzak stoppen die je waar nodig even ombindt.

Onderweg kunt u genieten van schitterende vergezichten over de vlaktes van Trujillo met daarachter de bergen van de Sierra de Montánchez. Op de terugweg hebt u een prachtig uitzicht op de stad met als grote aandachttrekker het Moors kasteel op de top van de berg.

Start en eindpunt: Supermarkt E.LeClerc in Trujillo

Lengte: ongeveer 15 km

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Duur: minimaal 4 uur

Laagste punt: 426 m

Hoogste punt: 535 m

Wandeling Los Berrocales bij Trujillo