Wandeling Ruta de Donde Nace

Terug naar overzicht

Deze schitterende rondwandeling gaat door de Sierra de Montánchez. De route start in Montánchez en is goed aangegeven met blauwe pijlen. Het eerste deel gaat door een kastanjebos; in het zuidelijke deel van de wandeling hebt u prachtig uitzicht over de ´Garganta de los Molinos´, de kloof waar de resten van meer dan 30 oude molens te zien zijn. In de verte ziet u het dorp Arroyomolinos liggen. De route gaat langs de oorsprong van het riviertje de Arroyo de Molinos.

Vlak na de Garganta gaat het pad omhoog en richting het noorden. Eenmaal boven kunt u genieten van prachtige uitzichten. Als het helder is kunt u een groot deel van Extremadura zien, tot aan de Sierra de Gredos, zo’n 150 km verder. Op het laatste stuk van de route hebt u uitzicht op het Castillo van Montánchez.

Het landschap in de Sierra de Montánchez is spectaculair dankzij de harmonieuze combinatie van de natuur en het werk van de mens: molens, talloze olijfgaarden op de steile hellingen van de bergen en de oude kronkelende wegen met granieten muurtjes.

Start en eindpunt: Montánchez

Lengte: 7,7 km

Geschatte tijdsduur: 2 – 2,5 uur

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Laagste punt: 723 m

Hoogste punt: 890 m

wandeling_DondeNace