Logeren bij Nederlanders

Over ons

Deze website is een idee van Lia en Corné van den Bosch van Finca el Rabilargo en Elly Schipper en Gertjan de Zoete van Finca las Abubillas, vier Nederlandse ondernemers die hun leven in Nederland hebben verruild voor een avontuur in het mooie Extremadura.
Door onze samenwerking hebben we voor u een afwisselend en attractief aanbod van wandelingen kunnen samenstellen. 

Elly en Gertjan: “We zijn in 2008 naar Extremadura geëmigreerd en runnen Finca Las Abubillas sinds najaar 2012. We hebben lang gezocht naar de juiste plek en die uiteindelijk gevonden in Jaraicejo, dichtbij hotspots om vogels te kijken, zoals het Nationaal Park Monfragüe. We zijn beiden in Nederland in het onderwijs werkzaam geweest. Gertjan werd later professioneel fotograaf. We kennen Extremadura op ons duimpje, want sinds 1995 hebben we de streek meerdere keren per jaar bezocht”.

Lia en Corné: “We wonen sinds 2014 in Extremadura en hebben na een paar jaar zoeken onze droomplek gevonden. Mooi centraal gelegen tussen de grote steden en midden in de natuur nabij het dorpje Arroyomolinos. Ons Casa Rural is na een flinke opknapbeurt in september 2014 open gegaan en sindsdien hebben we al vele gasten in Extremadura mogen verwelkomen die hier van een heerlijk verblijf hebben genoten.
In Nederland zijn we beiden als verpleegkundige werkzaam geweest. Corné heeft later ook als organisatieadviseur gewerkt. Voordat we hier zijn gaan wonen was Extremadura al vele jaren onze vaste vakantiebestemming”.

Wanneer u tijdens uw wandelvakantie wilt logeren bij Nederlanders kan dat bij ons.
Hieronder stellen we onze accommodaties aan u voor:

Finca las Abubillas

Onze bungalows liggen in een typisch Extremeens landschap van eeuwenoude steeneiken vlakbij het dorpje Jaraicejo, in de nabijheid van het Nationaal Park Monfragüe. Elly en Gertjan verhuren op hun landgoed vier 2-persoons vakantiebungalows en één 4-persoons vakantiehuis. De huizen zijn in lokale stijl gebouwd en voorzien van alle luxe.

Met als vertrekpunt Finca Las Abubillas hebben we een flink aantal wandelingen beschreven. In ons informatieboek in uw bungalow zijn al deze wandelingen te vinden.

 

Meer informatie over onze accommodatie kunt u vinden op onze website Finca las Abubillas

 

Finca el Rabilargo

Centraal in Extremadura, aan de voet van de Sierra de Montánchez, bij het dorpje Arroyomolinos ligt Finca el Rabilargo. Corné en Lia verhuren hier twee 4-persoons vakantiehuizen.

De finca ligt tussen weilanden, vijgen- en olijvenboomgaarden die nog steeds op dezelfde wijze worden beheerd als een eeuw geleden. Overal lopen paden waarover de boeren en hun vee het land kunnen bereiken. Het dorp Arroyomolinos heeft meer dan 100 kilometer van deze paden waarvan het merendeel bewandeld kan worden.

Vanaf onze terrassen en balkon heeft u een geweldig uitzicht over de omgeving.

Wanneer u meer informatie zoekt over uw wandelvakantie in Extremadura kunt u op de link klikken voor de website van Finca el Rabilargo.