Stadswandeling Mérida 1

 Terug naar overzicht

Deze wandeling voert langs diverse Romeinse oudheden naar de zuidwestelijke kant van de stad, naar de rivier de Guadiana. Het eerste wat u aan uw rechterhand tegenkomt is la Casa del Anfiteatro, opgravingen van een oud Romeins huis. Wanneer u daarna een kaartje koopt kunt u het Romeinse amfitheater, ooit het strijdperk van gladiatoren en het Romeins theater, voor de verfijndere smaak, bezoeken.

U komt verder langs los Columbarios, een oude Romeinse begraafplaats. Daar loopt u tussen de cipressen naar la Casa de Mithreo, opgravingen van een oud Romeins huis.

Via het park aan de Guadiana loopt u naar de oude Romeinse brug, de langste van zijn soort in de wereld, en het Alcazaba, een oud Moors fort om de stad tegen aanvallen vanaf de rivier te beschermen.

U loopt door de binnenstad waar u via de tempel van Diana en het Forum wandelt en komt vervolgens weer bij de ingang van het Amfitheater. Vandaar loopt u weer naar de parkeerplaats.

De route is ongeveer 5 kilometer maar door alle bezienswaardigheden kunt u minstens een hele ochtend over deze wandeling doen.

Start en eindpunt: Parkeerplaats Calle Cabo Verde

Lengte: 4,4 km

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk